Terugblik gedenkavond 2023

Wat was het een prachtige gedenkavond op 2 november 2023 in de Vredeskerk. Wij mochten familie, vrienden en geliefden van mensen die zo gemist worden een avond om hen te gedenken aanbieden. Ze kwamen om met elkaar nog eens stil te staan bij hun verlies. Om in de rust van de Vredeskerk na te denken, te luisteren en ook om stil te zijn.

Uit een bonte verzameling met heel veel verschillende soorten kaarsen kon iedereen een kaars kiezen. Om deze kaars tijdens de gedenkavond aan te steken als de naam van de overledene werd genoemd. Een ontroerend en bijzonder moment voor iedereen.

Jan van der Spek en Jack Glasbergen verzorgden samen de muziek, zang, piano en gitaarmuziek. Het raakte de aanwezigen. Het lied de Sound of Silence dat zo overtuigend gezongen werd en het bijzondere lied van Maarten van Roozendaal “Mooi”. Met elkaar stonden we stil bij het thema rouw. Irene van der Meulen, ritueelbegeleidster sprak hierover. Hoe ziet rouw eruit. Wat hoort er allemaal bij?

Na afloop van de bijeenkomst was er tijd om nog met elkaar na te praten. Gedeelde verhalen, herkenning en troost was er. Voor iedereen was er nog een tasje met onder ander wat bloembollen; als een knipoog in de lente.

Meer nieuws

08-08-2024
As verstrooien in de natuur

Lees verder
25-03-2024
20 jaar Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding

Overname Uitvaartbegeleiding en samenwerking met Marijke van Vliet en Anne Mieke Schuitemaker.

Lees verder
Meer nieuws